Kako učiniti vaš dom svetlijim?

June 12, 2023

Osvetlite zidove

Ovo je jedan od najlakših, najjeftinijih i verovatno najvažnijih načina da osvetlite svoj prostor. Svetle boje farbe trenutno će osvetliti prostoriju. Ako su vam zidovi obojeni tamnijom bojom, bićete iznenađeni kako se prostor može transformisati samo sa konzervom boje!

Dodajte ogledala

Ogledala su odličan način da osvetlite svoj prostor iz nekoliko razloga. Prvo, čine da soba izgleda veće pružajući iluziju prostora, a drugo, reflektuju svetlost, što trenutno osvetljava prostor, posebno ako se postave naspram prozora.

Prirodna svetlost u prostoriji

Iskoristite prirodnu svetlost koja ulazi u vaš dom. Izaberite minimalne vrste prozorskih zavesa koje ne blokiraju svetlost, poput roletni, venecijanera ili prozirnih zavesa. Ako koristite zavese, produžite šipke za zavese kako bi zavese bile više prikačene na zid, što će učiniti da prozori izgledaju veći i propuštaju više svetlosti.

Izaberite svetlo obojani nameštaj i tepihe

Kada birate nameštaj, birajte komade svetle boje umesto tamnih i teških komada. Ako imate tamne drvene podove, kao što ih ja imam, dodavanje svetlo obojanih tepiha može dosta pomoći u osvetljavanju prostora. Ako se brinete o tome kako održavati svetlo obojene tepihe i nameštaj čistim, ne brinite, postoje definitivno opcije koje se lako čiste.

Osvetlite dodatke

Za one od vas koji su pročitali prethodni savet i rekli “Nema šanse”, ovaj je za vas. Ako jednostavno ne možete imati svetli nameštaj, onda osvetlite ono što je na i oko nameštaja. Izaberite dodatke svetlih boja i dodajte svetle jastuke i prekrivače na sofe i stolice.

Ograničite tamne boje na dodatke

Ako ste jedna od onih osoba koje vole svetlost i svetlost, ali želite dodati malo drame, ne brinite. I dalje možete imati tamne boje, samo ih koristite mudro. Da ne shvatite pogrešno, boja je sjajna, ali previše tamne nijanse mogu učiniti da prostor izgleda kao pećina. Iz tog razloga, ograničite tamnije i dramatičnije boje na dekorativne akcente, poput jastuka i dodataka. Možete čak napraviti zid sa naglašenom bojom ako želite malo više drame.

Dodajte biljke i cveće

Jedan od sjajnih načina da trenutno osvetlite i osvežite prostor je dodavanje vaze svežeg cveća ili lepe sobne biljke. Ako nemate “zelenu ruku”, možete pronaći prelepe, realistične veštačke biljke i cvetove ako samo malo potrošite vremena da ih potražite. Iskreno, ovo će dodati trenutnu svetlost i svežinu.

Očistite nered

Bićete iznenađeni koliko svetliji i čišći će vam dom izgledati samo čišćenjem. Previše stvari zagušuje prostor i čini ga zatrpanim, tamnim i malim. Pojednostavite ga. Izaberite veće komade umesto mnoštva malih, a ako ćete koristiti boje i/ili uzorke, unesite ih sa nekoliko ključnih komada, a ostale predmete držite neutralnim.

Dodajte ambijentalno osvetljenje

Da, dodajte malo osvetljenja za stvaranje određene atmosfere. Lampe pomažu da prostoru dodate lepotu i stil tokom dana, a noću čine prostor dobrodošlim i udobnim dodavanjem tople svetlosti.

Leave a Comment